Utlåning på RIKT

Utlåning på RIKT

Är ni intresserade av att låna något på RIKT så skickar ni ett mail till: andreas.johansson@engelholm.se 

Status på utlåningsmaterial finns här

Programmering

Analoga programmeringslådor

Ett f​​​​örsta steg i programmering är att börja analogt. I dessa lådor finns förslag på olika lekar, uppgifter man kan göra med barnen/eleverna.​ 


Blue-Bot

På RIKT finns idag fyra stycken Blue-Bot och två landskapsmattor att låna. De kan lånas max två veckor. 


Sphero - programmerbar boll

LEK - LÄR - UTFORSKA

En programmerbar boll som styrs via en ipad eller smartphone.

Länk till video

Ozmo

Osmo är en prisbelönt spelsystem som kommer att förändra hur barnen interagerar med en iPad. Koda, rita, interagera, räkna och träna på ord är några av funktionerna. 


Scottie Go - Programmera med brädspel och app

Programmering från 6 år och uppåt.

Se film hur det fungerar 

Strawbees

Strawbees är smarta leksaker som blir allt mer populära runt om i världen. Med dessa kit och byggsatser kan du bygga i princip vad du vill. Kiten består av sugrör och kartongkopplingar som möjliggör tusentals konstruktioner. Bygg en robot, ett rymdskepp, Eiffeltornet eller komplicerad geometrisk form.

Länk till deras Youtube-kanal där det finns massor av lektioner.

Teknik

Redbox VR/AR

Redbox VR/AR är en stor koffert på cirka 20 kg som innehåller 15 elevenheter, en lärarenhet och eget nätverk som kopplas upp via boxen. Redbox lånas ut en vecka i taget och ansvarig för boxen måste ha gått igenom en snabbkurs för hanteringen. Lämpligtvis används Redbox av ett antal klasser/grupper under veckan den finns på skolan.

Manual finns här

Polaroid Actionkamera

Polaroid Cube är en kompakt actionkamera som tål vattenstänk och stötar. Den filmar i full HD och är lätt att montera tack vare en inbyggd magnet. 

Videokamera för dokumentation

Videokamera för dokumentation eller annan filmning.

Canon Legria Videokamera

LEGRIA mini ger dig möjlighet att själv vara med i filmen, tack vare den unika kombinationen av ultravidvinkelobjektiv och vinklingsbar LCD-skärm och inbyggt stativ. Perfekt för dokumentation av klassrumsundervisning. 


Övrigt

Greensceen

Vi har en stor greenscreen att låna. Låt barnen vandra i Paris eller springa med Lejon. Med greenscreen byter du lätt ut bakgrunden i din video. Stativ och duk finns på RIKT. 


Velbon trebensstativ

Kamera/videostativ. Höj och sänkbart. 


Joby - Flexibelt stativ

Passar systemkameror med zoomobjektiv och videokameror.

Gorillapods stativ är uppbyggd av kulliknande delar och går att forma och böja nästan som man vill. Detta gör att de går att fästa på grenar, räcken, styren med mera. Lätta att anpassa för ojämna ytor.  

Makey Makey

Makey Makey är ett litet kretskort som kopplas till datorn eller iPad för att styra den. Via länken finns tips på hur den kan användas.