Webbresurser

Koll på nätet Eleven får följa Alex genom sex korta berättelser som bland annat handlar om kommunikation på sociala medier, näthat, mobbning och sexuella kontakter på nätet. Eleven får ta ställning till olika situationer?

Lektionsmaterial från Aktiv skola materialet är anpassat för låg- och mellanstadieelever. Materialet innehåller många olika lektionspass/övningar.

Filmen riktar sig till åk. 6 och uppåt. I filmen Jag tror jag är lite kär i dig får vi följa Nadja som träffar en kille, William, på nätet. De flörtar och skickar oskyldiga meddelanden till varandra, men William vill snart mer. Aktiv skola har tagit fram diskussionsunderlag till filmen. Ni hittar mer information om grooming på Aktiv Skola.

Skolverket ger vi förslag på hur skolan kan stärka elevers säkerhet på nätet.