AV-media Skåne

Ängelholms kommun är sedan många år tillbaka medlemmar i Kommunalförbundet AV Media Skåne och all personal och alla elever har genom Skolfederationen tillgång till tjänsterna både på arbetsplatsen och hemifrån. På AV-medias hemsida hittar du mer information om deras tjänster. Varje år anordnas en utbildningsmässa dit all personal är välkommen. AV-media erbjuder kurser och kan också besöka skolor.

Mediakatalogen

När du loggar in på AV Media via Fronter/Skolfederationen kommer du direkt till Mediakatalogen. Du växlar enkelt till hela AV Medias hemsida genom att trycka på ikonen längst upp till vänster. På denna sida får du en bra överblick kring vilka resurser som finns för dig. Växla tillbaka till Mediakatalogen genom att trycka på rubriken på AV-medias hemsida.

Ett bra sätt att bli uppdaterad på nyheter är att beställa nyhetsbrevet som mail, info finns på hemsidan.

Förfina sökning med filter

I Mediakatalogen har de delat upp innehållet i några ytterligare kategorier. Sökningen kan förfinas genom att välja målgrupp och utförande (ex strömmande video).

Utbildningsklipp (EduKlipp)

Ubildningsklipp är korta pedagogiska utbildningsfilmer, ca 3-6 minuter. Som lärare kan det vara bra att kunna välja en kortare film i undervisningen som ett komplement till en längre film. Det kan vara för att ge mer utrymme i tid för diskussion och annat arbete eller för att introducera, inspirera, förklara eller repetera något. De passar också bra till det flippade klassrummet!

Spelfilmer

Det finns hundratals spelfilmer tillgängliga via strömmande video. Du sorterar enkelt på åldersgrupp och ser vilka filmer som finns. Du kan också filtrera på ämne och på strömmande video.

Kikora

I Mediekatalogen hittar du även matematikprogrammet Kikora. Här finns MatteTrion, som är ett digitalt träningscenter för matematik bestående av MatteMaraton, Diamantdiagnoser och GeoGebra. Materialet riktar sig främst till elever i åk 4-9 och innehåller övnings- och färdighetsträning på olika nivåer. Pedagogerna har möjlighet att dela ut självrättande övningar och tester och få en direkt återkoppling.

Creaza

Via AV-media har vi tillgång till Creaza men observera att i Ängelholm ska vi gå in via länken i Fronter och inte via länken i AV-media. Om man loggar in via AV-media blir det ett eget unikt konto och då hittar man inte arbeten man gjort i sin andra identitet. Här finns direktlänk till Ängelholms Creaza och här finns hjälpsidor om Creaza.